Over mij

Ik maak tekeningen en schilderijen. Ik verkoop en verhuur ze. Ik maak vrij werk, maar ook werk in opdracht.

Bomen en planten: vegetatie is mijn onderwerp. Vaak maak ik series werken van eenzelfde boom of plant, waarin ik de diverse stadia van groei en bloei volg.  Ik maak klein werk, maar ook juist heel groot, om het indrukwekkende van een boom weer te geven. Ik maak schetsen op locatie en werk ze dan uit in mijn mooie hoge atelier aan de Draaiweg in Utrecht.

Het karakter van de boom bepaalt vaak mijn materiaalkeus. Het grillige loof van een eik geef ik weer met minuscule kronkelige grafietlijntjes, de dansende vorm van de grove den met zwierige penseelstreken. Ook experimenteer ik met diverse materialen van de drager; van papier, doek en paneel.

 

Wim Schot schilderen tuin
Wim Schot tekent aan de Singel